NdP: La VIII Trobada de Comunitats de Regants de Catalunya reunirà més de 140 persones regants i expertes en l’aigua i el regadiu aquest divendres a Deltebre

Comptarà amb la presència de la consellera Teresa Jordà i de la presidenta de la Comissió d’Agricultura al Parlament, Meritxell Serret, i també servirà per celebrar la 8a Assemblea de l’ACATCOR

Organitzada conjuntament per l’ACATCOR, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l’Oficina del Regant

L’ACATCOR, l’Associació Catalana de Comunitats de Regants de Catalunya, organitza aquest divendres, 26 de novembre, la VIII Trobada de Comunitats de Regants, conjuntament amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l’Oficina del Regant. La trobada, que tindrà lloc al municipi de Deltebre, comptarà amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i de la presidenta de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural al Parlament, Meritxell Serret, i servirà per celebrar la 8a Assemblea de l’ACATCOR.

Està previst que la trobada aplegui més de 140 persones assistents durant el matí de divendres al Centre Fluvial del Delta, a Deltebre. La inauguració de la jornada anirà a càrrec de la presidenta de la Comissió d’Agricultura, Meritxell Serret, qui també fou consellera de l’antic Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació entre el gener del 2016 i l’octubre del 2017 i, a continuació, es duran a terme quatre ponències tècniques per part de persones expertes en l’aigua i el regadiu, dirigides a les diferents persones integrants de les comunitats de regant catalanes.

En acabar les jornades tècniques, tindrà lloc la 8a Assemblea de l’ACATCOR, que serà inaugurada per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, a les 12.45 hores, i que comptarà amb la participació del president de l’ACATCOR, Amadeu Ros i de la Junta Directiva de l’associació, que debatran els temes d’actualitat d’aquesta entitat que treballa per convertir-se en el lobby de l’aigua i del regadiu a Catalunya.

Quatre jornades tècniques

La jornada comptarà amb la participació de Pere Quintana, qui s’encarrega de la comunicació de l’Observatori de l’Ebre, qui parlarà sobre el regadiu a la Mediterrània com a eina de mitigació i adaptació al canvi climàtic, a les 10 hores. Per la seva banda, el vicepresident de la Comunitat de Regants del Sindicat Agrícola de l’Ebre, Xavier Curto, oferirà una ponència que versarà sobre l’adaptació del regadiu al Delta de l’Ebre davant el canvi climàtic i la regressió del Delta, a partir de les 11.15 hores. Igualment, el responsable de renovables MentaEnergia, Francisco Valverde, durà a terme una ponència, a les 11.30 hores, sobre el preu de l’electricitat davant la incertesa de futur al mercat elèctric. Finalment, el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, conjuntament amb la responsable del Soci Col·lectiu de PIMEC, Pilar Mínguez, que presentaran la Nova Carta de Serveis pels Socis Col·lectius.

Igualment, la trobada comptarà amb la presència del president de la Comunitat de Regants del Sindicat Agrícola de l’Ebre, Víctor Delsors; de l’acabat de nomenar president del Consorci d’Aigües de Tarragona, Joan Alguinet, i de la regidora Anna Giménez, en representació de l’Ajuntament de Deltebre, entre altres autoritats.

Què és l’ACATOR

L’ACATCOR és una associació integrada per 76 comunitats de regants, més del 70% de les que actualment estan actives a Catalunya, amb prop de 190.000 hectàrees de regadiu. La seva funció és la d’aixoplugar les diferents comunitats per permetre’ls un estalvi en la seva gestió, suport en la defensa dels seus interessos, la millora en la transferència de coneixement i informació i, sobretot, la representativitat davant dels diferents organismes de l’Administració i de la societat. L’ACATCOR treballa amb cohesió i amb representació de les diferents problemàtiques territorials que existeixen, per tal de donar respostes úniques i amb més força de les que es podrien donar treballant de forma individualitzada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s