NdP: L’ACATCOR demana al secretari d’Agenda Rural i al director de l’ACA ser present als òrgans de decisió del regadiu

Anson i Reyes han pogut conèixer els detalls de la VIII Trobada de Comunitats de Regants, que se celebra el pròxim 26 de novembre


La Junta Directiva de l’ACATCOR, l’Associació Catalana de Comunitats de Regants, encapçalada pel seu president, Amadeu Ros, s’ha reunit aquest dimarts amb el secretari sectorial d’Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Oriol Anson i amb el nou director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes. La trobada ha servit per donar a conèixer a Anson i Reyes la voluntat de l’ACATCOR de ser present en tots els òrgans de decisió que tinguin a veure amb el regadiu, amb l’objectiu final de professionalitzar-se cada cop més i convertir-se en el lobby de l’aigua i el reg a Catalunya.

La reunió, que ha tingut lloc a la seu de l’ACA a Barcelona, se celebra a pocs dies de la VIII Trobada de Comunitats de Regants, de manera que també ha servit per explicar al secretari d’Agenda Rural i al director de l’ACA tots els detalls d’aquesta trobada que reunirà les comunitats de regants del país el pròxim 26 de novembre a Deltebre, i que també servirà per celebrar la 8a Assemblea de l’ACATCOR.

Durant la trobada, el president de l’ACATCOR, Amadeu Ros, ha traslladat a Anson i Reyes la voluntat que l’associació pugui participar en els òrgans de decisió de l’ACA amb veu i vot. Per la seva banda, Anson s’ha fet seves les peticions de l’associació i Reyes s’ha compromès a garantir que el regadiu sigui una de les prioritats entre les actuacions que desenvolupa l’Agència Catalana de l’Aigua. Els diferents assistents també han pogut debatre sobre diferents temes d’actualitat en relació a l’aigua i el regadiu.


Què és l’ACATCOR

L’ACATCOR és una associació integrada per 76 comunitats de regants, més del 70% de les que actualment estan actives a Catalunya, amb prop de 190.000 hectàrees de regadiu. La seva funció és la d’aixoplugar les diferents comunitats per permetre’ls un estalvi en la seva gestió, suport en la defensa dels seus interessos, la millora en la transferència de coneixement i informació i, sobretot, la representativitat davant dels diferents organismes de l’Administració i de la societat. L’ACATCOR treballa amb cohesió i amb representació de les diferents problemàtiques territorials que existeixen, per tal de donar respostes úniques i amb més força de les que es podrien donar treballant de forma individualitzada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s